Dronair, Marketmoving i Corebicycle “Generació d’idees, innovació i èxit

22 noviembre, 2015

El Cercle d’Iniciatives Empresarials d’Esparreguera (CIEE) va organitzar aquest dijous 19 de novembre de 2015 una taula rodona amb start-ups al Patronat Parroquial d’Esparreguera. Un col·loqui a tres bandes per explicar l’experiència d’empreses joves amb productes innovadors i relacionats amb el món de la tecnologia.

Els ponents d’aquest debat van ser Alex Luna de Dronair, companyia localitzada a Martorell que realitza treballs aeris amb dron i creada el 2014, Laura Cerdán de CoreBicycle, un buscador de productes per biciceta nascuda el mateix any amb seu a Manresa, i Joaquim Sabatés de MarketMoving, una agència de publicitat mòbil gestada el 2013 i ubicada a Sant Cugat del Vallès. L’acte va ser moderat per l’empresari i soci del CIEE, Toni Garcia, qui es va encarregar de formular preguntes als representants de cada empresa sobre com van portar la seva idea a convertir-la en un negoci.

Davant d’un públic de curiosos de la tecnologia, alumnes d’instituts i empresaris; els tres emprenedors van donar tota una sèrie de consells als interessats en crear una start-up. Per Joaquim Sabatés de MarketMoving, és important “no enamorar-se mai de la seva pròpia idea”, ja que en la seva opinió, la innovació s’ha d’adaptar a la realitat i a les necessitats del client. El representant de DronAir, Alex Luna, va destacar el fet de seguir innovant per diferenciar-se de la competència. Mentre que la fundadora de CoreBicycle, Laura Cerdan, va incidir molt en la importància de no perdre el focus del negoci i del projecte inicial de l’start-up.

En els tres casos es va coincidir en les dificultats de dur a la pràctica empresarial les seves idees. La falta de finançament i legislacions restrictives són les principals traves que s’han trobat des dels seus inicis. Per una empresa de drons, Luna va explicar que “l’amortització del dron ha de ser molt ràpida” perquè s’ha de fer front a renovar als aparells contínuament abans que quedin obsolets. Sabatés va revelar com els reglaments de cada ajuntament es converteixen en la principal barrera d’entrada en el món publicitari. I finalment, Cerdán va comentar com un emprenedor es pot passar mesos sense cobrar, ja que primer s’han de pagar les nòmines dels treballadors de l’empresa. Tot i les dificultats, les tres empreses continuen creixent i representen un cas d’èxit en innovació.

Aquesta taula rodona representa el segon acte del CIEE d’aquesta nova temporada, després que el passat 5 de novembre es realitzés un simposi d’empresaris al celler de Ca n’Estruch. Per la presidenta de l’entitat, Isa Torres, aquestes activitats busquen crear una xarxa de treball en el món empresarial de la zona per respondre a “la necessitat que tenim les empreses locals de col·laborar”.

0 Comentari sobre aquest Article

Afegir un comentari